Skulderproblemer

Skulderproblemer

 

Skulderen er den mest bevægelige del af kroppen men alligevel kan det gå galt.

Problemer i skulderen kommer ofte snigende, og det er vigtigt at kende de tidlige symptomer. De almindeligste skader er fibersprængninger, inflammation i senehæfter og betændelse i slimsække. Alt for mange får kun en symptombehandling af skulderskaden f.eks med blokader.

 

Skulderen er den region der forbinder armen med kroppen. Udover selve skulderleddet omfatter den skulderbæltet med nøgleben/skulderblad og de tilknyttede led og muskler samt armhulen, hvor kar og nerver passerer igennem på vej mod armen.

Den anatomiske opbygning af skulderen sikrer den store bevægelighed af armen. Dels er armen ophængt i skulderbæltet gennem skulderleddet som er kroppens mest bevægelige led, dels tilføres yderligere bevægelighed gennem skulderbæltets bevægelser.

 

 

Frossen skulder – og stress

 

Problemer som frossen skulder, smerter i skulderåget, slidgigt, nerveafklemning, inflammationer, smerter på forsiden af brystkassen, smerter omkring skulderbladene og andre problemer i skulderområdet. De fleste skuldersmerter skyldes – desværre ikke sport – men ensidigt kontor og computerarbejde.

En stor faktor ved disse mere kroniske problemer er stress! Derfor må især det sympatiske nervesystem behandles grundigt og organ-sammenhænge i den del af det sympatiske nervesystem der har med skulderområdet at gøre må medtages.

Det er forbavsende at erfare, at ved behandling af f.eks frossen skulder, er en behandling af personens stress niveau via det sympatiske nervesystem og de relaterede organer, ofte mere effektivt end behandling af selve skulderområdet.

 

 

Zoneterapi kan være stor hjælp for dig, hvad enten du har kroniske eller akutte problemer med en skulderskade. Formålet med zoneterapibehandling er, at forbedre blodcirkulationen i området hvor skaden ligger, støtte kroppen ved at forøge udskillelsen af affaldsstoffer (færre affaldsstoffer = færre smerte) Frigive de stoffer der ligger låg på smerten( endorfiner og enkefaliner), finde en god balancegang så man ikke stresser området unødvendigt meget.