Akupunktur

Akupunktur

Akupunktur er en mere end 4000 år gammel kinesisk behandlingsform. Ifølge kinesisk filosofi fordeler livsenergien (Qi) sig i kroppen via et netværk af energibaner, de såkaldte meridianer. Hvis der opstår en ubalance i kroppens energisystem, vil kroppen reagere med symptomer på sygdom.
Akupunktur er fantastisk effektiv til mange lidelser, som kroniske smerter, problemer i bevægeapparatet, hovedpine/migrænestressastma, udslæt og allergier. 
Det bruges også til at genoprette disse ubalancer, for igen at skabe sundhed og harmoni i kroppen.

akupunktur horsens

Akupunktur har vist sin effekt ved flere videnskabelige undersøgelser.  Det, som først og fremmest sker, når man sætter akupunkturnåle på kroppen er, at kroppen frigør et hormon, det såkaldte endorfin. Dette hormon er kroppens eget morfin, men har til gengæld ikke morfinens bivirkninger.
Ved en behandling, starter man med at sætte en diagnose for at finde ud af, hvor problemets årsag endelig ligger. Derefter sætter man sterile engangsnåle forskellige steder på kroppen for at rette op på den ubalance, der nu er opstået i kroppen. På denne måde kan man lindre eller fuldstændig fjerne den sygdom fra kroppen.
Et kinesisk ordsprog siger; Sygdom eksisterer ikke, for sygdom er bare et symptom på en ubalance i kroppen.
Dvs, at hvis man kun behandler sygdommen med akupunktur, så vil det være symptombehandling. Behandler man derimod årsagen til problemet, så vil man også komme permanent af med sin sygdom/smerte.
Akupunktur er godt som både sygdomsbehandling og forebyggende behandling.

 

Da jeg er uddannet tandtekniker og dermed en autoriseret sundhedsperson , er der ingen karantæne hvis du er bloddonor 😉