Allergi

Allergi

 

Så er allergi sæsonen skudt i gang ……
Jeg oplever gang på gang at zoneterapi kombineret med akupunktur/ Auriculoterapi afhjælper og nogen gang hel fjerner allergi.
Allergi

Heftige nyse anfald, tilstoppet næse, voldsom vandig snue, kløe i svælget og øjne, øjnene løber i vand, pibende og besværet vejrtrækning, hudkløe, hævelser.

Kan give opkastninger, diarré, mavekramper, hovedpine, hududslæt..

Årsag: Autoimmun sygdom.

Allergisk straks reaktion (reaktionstype 1).

Næsten alt hvad vi rører ved, spiser eller indånder, kan fremkalde en allergisk reaktion.

Mest almindelige allergener er pollen, græsarter, ukrudtsplanter, mug sporer, husstøv, dyre hår, dyre skæld, og dyre ekskrementer, fjer, visse fødemidler (ofte mælk, æg, fisk, skaldyr, og hvede).

Medikamenter, farvestoffer, kosmetik, kemikalier og tobaksrøg.

En allergisk disponeret person skal normalt have været udsat for de allergifremkaldende stoffer gennem nogen tid.

Allergi er et problem, der bliver større og større.

Ny forskning fra University of Ohio viser, at stressniveauet påvirker en allergisk reaktion. De har bruget f.eks. priktest, psykologiske tests, og stresssituationer for at måle sammenhængen. De mennesker, der blev moderat stressede, fik en 75% større reaktion. De mennesker, som blev meget stressede, fik en dobbelt så stor reaktion.

Forskerne undersøgte også reaktionen på dag nummer to (forsinket reaktion). De fandt ud af, at der var fire gange så store sandsynlighed for en stærk reaktion på anden dagen efter stresspåvirkningen, i forhold til, hvis forsøgspersonerne ikke var udsat for stressen.

( stop skiltet ind her ) STOP

Har du mærket efter for nylig? Er presset for stort? Har du haft ondt i hovedet inden for den sidste måned? Er dine skuldre fyldt med spændinger? Har du svært ved at mærke dig selv?

Måske er det på tide at hoppe ud af den negative spiral? Er du klar over hvor skadeligt langsigtet stress kan være for kroppen?

Ja teksten tog lige en drejning , for vi er nødt til at mærke efter ( et ellerandet billeder med en stresset person her !!)
Der er mange forskellige former for allergi og mange forskellige ting, som vi kan være overfølsomme over-for. Vi reagerer på forskellige måder afhængig af, hvem vi er. Nogle får høfeber, andre astma, nogle kløe eller udslæt.

Nogle allergiformer er der hele året, andre er årstidsbestemte.
I forsommeren og om sommeren er det højsæson for de allergier , som skyldes pollen af f.eks birk, bynke og græs.

Høfeber

Høfeber er en sæsonbetinget allergi overfor pollen. Alt efter hvilken type pollen man er overfølsom overfor, viser den sig fra marts til september. Behandlingerne startes med fordel 1-2 mdr. før sæsonen sætter ind, og et forløb er typisk på 8-10 behandlinger alt efter allergiens sværhedsgrad. Mange føler behov for opfølgning senere.

– for træpollen er perioden marts til maj ( forårshøfeber). Hasselnød, æbler, mandler, tomater og gulerod kan give kløe og irritation i munden, hvis du har forårshøfeber.

– for græspollen er sæsonens toppunkt juni-juli ( sommerhøfeber). Det er den hyppigste og mest besværlige form, og der er flest pollen i tørt og varmt vejr. Bønner og ærter kan give symptomer fra munden.

– for gråbynke og kurveblomster ( Chrysantemum) er perioden august-september (efterårs-høfeber). Gråbynke afgiver flest pollen i tidsrummet 7-13, så her bør bynke-allergikere lukke vinduer og døre. Persille, banan og melon kan forårsage allergiske symptomer i munden hos bynke-allergikere.

– helårssnue ( husstøvmider, skimmelsvamp)

Årsagen

Når pollen, der er så små, at de svæver rundt i luften, kommer i kontakt med øjet eller næsens slimhinde, udløses hos allergikeren en immunologisk reaktion. Det provokerer kroppen til at frembringe modgift (antistoffer), som medfører, at stoffet histamin frigøres. Histamin fremkalder derefter en inflammation i slimhinderne, hvorved de gængse symptomer opstår. Tendensen til overfølsomhed er ofte arvelig.

Høfeberens forløb

Høfeber optræder sædvanligvis inden 20-30 års alderen. Selvfølgelig kan lidelsen opstå senere i livet, men det er ikke så almindeligt. Omkring 10 % af befolkningen døjer med høfeber, og tallene er stigende, da vores klima bliver mildere.
10 % af de lette tilfælde går i sig selv igen efter ca. fem års forløb. For høfebersygdommen som helhed kan man sige, at symptomerne har tendens til at aftage efter 40-50 års alderen. Hos omkring 20 % af patienterne udvikles der senere i livet astma.

Der er rigtig gode erfaringer med zoneterapibehandling kombineret med akupunktur til astmatiker og allergiker – både børn og voksne. Zoneterapi mindsker generne, lavere medicinforbrug og et generalt forbedret velvære, ja I nogle tilfælde forsvinder det helt .