Vitaminer og mineraler

Vi kan ikke leve uden vitaminer og mineraler og bestemte olier.

Hver en celler i vores krop er afhæning af de rette mængder vitaminer og mineraler mm. Nervesystemet, hormonsystemet, fordøjelsessystemet, immunforsvar, forplantningssystemet, muskler, knogler, led, øjne, hår, hud, tænder, lugtesans, smagssans. og sådan kunne jeg blive ved, hele vores krop bliver påvirket ved underskud af enten vitaminer, mineraler, eller essientielle olier.

 

Lad os tage udgangspunkt i en bil. En bil har brug for benzin, vand, olie, og vedligeholdelse. Kommer den i underskud, brænder den sammen, går i stå, eller koger over. Og sjovt nok går det helt galt hvis man putter sukker derned hvor bilen normalt får sin energi fra, nemlig benzintanken (bilens vitamin depot). Bare en tanke der strejfede mig i skrivende stund. Men pudsigt nok har sukker en stor andel i mange sygdomme. Nyere forskning har vist, at sukkeret har overtaget de receptorer der normalt tilhører C-vitaminet. Disse receptorer har til opgave at fører C-vitaminet ind i cellen, så kroppen kan optage, og forbruge C-vitaminet. Men mere om det under C-vitamin.

 

Ved psykisk/fysisk stress, er der specielt to vitamingrupper der meget hurtigt forsvinder ud af kroppen, og da vi i forvejen ikke danner disse vitaminer selv, er vi derfor meget afhængig af en kost hvor disse vitaminer indgår.

 

Vigtig er det også at huske at nogle vitaminer er fedtopløselige, og nogle vitaminer er vandopløselige. Nogle vitaminer deponeres i kroppen, andre forsvinder hurtigt ud af kroppen. Nogle vitaminer optages bedre hvis et andet vitamin er tilstede. Nogle vitaminer er ikke godt at tage hvis man får blodfortyndene medicin. feks. E-vitamin. Det er klart, at man skal være varsom med at indtage vitaminer. Alt med måde, og i rette doser. Tilpas lufttryk i bilens dæk, og det køre derud af, hvis man vel og mærket har de rette mængder af olie, vand, og benzin på bilen. Hvis du var en bil, var der så brug for et gennemsyn?

 

Symptomerne på underskud, er alt fra allergi, hukommelsesbesvær, hyperaktivitet, svimmelhed, infektioner, forkølelser, insektbid, ja, alt det vi går og døjer med i dagligdagen. kroppen er jo en stor kemisk fabrik, men det er ikke alle kemikalier den syntes om.

 

Et ordsprog siger.- Skønhed kommer inde fra, eller – du strutter jo at sundhed, er jo i bund og grund fordi at kroppens kemi er i balance.

 

De enklte vitaminer, kosten hvor de findes, symptomer på vitaminmangel, kan du finde under de forskellige vitaminer nedenfor her.