Kostråd

Kostvejledning

Avokado skåret i stykker

Vi ved godt hvor vigtigt det er med olie, kølervæske og det rigtige brændstof til bilen. Er den i underskud, brænder den sammen, eller går i stå. Det samme sker for kroppen ved mangel på essentielle fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Du har sikkert hørt det tusinde gange før, spiser du så og så meget frugt og grønt hver dag ? Spørgsmålet er så: Får du det gjort ? Får du masser af frugt og grønt hver dag ? Hvis du gør, burde det jo være nok til at kroppen får de antioxidanter, olier ,vitaminer, mineraler, samt, cellekommunikation, som den har brug for , for at kroppen selv kan holde sig sund og rask.

Du har sikkert læst og hørt om undersøgelser, der viser, at selv den sundeste og mest varierende kost ikke længere giver tilstrækkelig med næringsstoffer til at forebygge ubalancer.

Kunne der måske være lidt rigtigt i hvad undersøgelserne viser ? Hvad er årsagen til, at så mange eksempelvis har, eller får sukkersyge, kredsløbsproblemer, astma, allergi, problemer med tarmsystemet ?

Kunne det måske være at kroppen mangler de byggesten, for at kunne hjælpe sig selv ?

 

VITAMINER OG MINERALER :

Det er næringsstoffer, som er nødvendige, for at kroppen kan fungere optimalt. De har alle sammen forskellige egenskaber og virkninger, og kan derfor ikke erstatte hinanden.

Kommer der ubalance i vitaminholdningen, er der stor chance for mange sygdomme. Kroppen kan ikke selv producere alle vitaminer, så de må tilføres via kosten, eller tages som kosttilskud.

Vitaminer er kemiske forbindelser, som kroppen ikke selv er i stand til at dannne.

ESSENTIELLE FEDTSYRER :

De er livsvigtige fedtsyrer, og nødvendige, for vi kan ikke danne dem selv. De er vigtige for hele kroppens sundhed, bla. på alle kroppens celler, huden, hår øjne, negle, hjerte/kar, inflamationer, stress, fysisk og synlig aldring og generelle livsstilssymptomer.

Fedtsyren FEDER IKKE, men stimulerer og forøger stofskiftet, øger blodets iltningshastighed og giver VÆGT BALANCE.

 

ANTIOXIDANTER :

er vigtige for beskyttelse af kroppens celler, og hjælper kroppen til at opretholde, samt genopbygge et optimalt forsvar for kroppen, og styrker immunforsvaret.

Et velfungerende immunforsvar er i harmoni med kroppens organer og systemer.

MÆLKESYREBAKTERIER :

er med til at optimere, regulere og holde tarmsystemet i balance, hvilket gør at kroppen udnytter de næringsstoffer fra det vi spiser bedre.

Mange mennesker her ikke nok gavnlige tarmbakterier.

Mange forskellige årsager spiller ind. Det kan være stress, fiberfattig kost, for mange proteiner, antibiotika, binyrebarkhormoner og sukker.

DEN DAGLIGE MOTION

Kosten spiller en stor rolle for harmoni og ballance ……men glem ej hvor vigtigt det er at man får sin daglige motion.

Gennem motion opnåes bedre kondition og styrke, man vinder energi og overskud, arbejdslivets strabasser klares bedre.

Gennem regelmæssig motion hæves grænsen for maximal ydeævne.

Motion virker normaliserende på appetitregulering, en god cirkel skabes mellem kroppens behov for energi, og den kost vi indtager

Motion speeder kroppen på en god måde, og der frigives morfinlignende stoffer , endofiner og enkefaliner, der virker opløftende på humøret, god for psyken og smertelindrende på kroninke skavanker.

Motion styrker knogler, led og muskler. Især for kvinder er det vigtigt med en god knoglemasse, så afkalkning, der er uundgåligt følger med alderen, tåles bedre. Motion forebygger knogleskørhed.

Motion og mad med de vigtige vitaminer og mineraler aktiverer og styrker immunforsvaret = færre sygedage.

Motion normalicerer hormonbalancen.

Det giver glæde at spise sundt og dyrke motion /sport, ikke bare at opnå de primære gevinster som bedre knogler, led, muskler m.m, men et velfungerende kredsløb med mindre risiko for hjerte-kar sygdomme, som er det største problem her i landet.

Jeg vil kunne give dig råd og vejledning i kosten, og om nødvendigt, vil jeg selvfølgelig råde dig til at opsøge en kostvejleder.