Iskias

Iskias

 

Iskiasnerven er selvfølgelig interessant, fordi ganske mange mennesker får problemer med iskiassmerter. Denne nerve er særlig interessant for zoneterapeuter, fordi den transporterer berørings- og smerteinformationer fra fødderne. Behandling af iskiassmerter er oftest meget enkel. Som regel er det et ret afgrænset problem, og hvis man kender de få, mest almindelige årsager til smerterne, er det oftest meget enkelt at behandle.

 

Iskiasproblemer kan behandles med zoneterapi/akupunktur. Iskiassmerter er en betegnelse for rygsmerter, som fra ryggen stråler ned gennem bagdelen til bagsiden af benet og ned til foden. Den store, lillefingertykke iskiasnerve forsyner benet og specielt lårets bagside. Den er kroppens største nerve. Den går fra lændehvirvlerne, ind gennem sidebenshulen, på ydersiden af låret til knæet, hvor den deler sig og går ned på hver side af benet.

 

Iskiassmerter skyldes sædvanligvis en forskydning af nogle lændehvirvler, så nerven kommer i klemme, men kan også skyldes myoser og infiltrationer i sædemuskulaturen. Iskiassmerter ses ofte i forbindelse med diskusprolaps, slidgigt i hofteleddet eller lidelser i bækkenområdet.

Har du den mindste mistanke om iskiassmerter, vil det være en god ide at lade lægen finde ud af, hvor problemet ligger, da det kan være en stor hjælp, at diagnosen er stillet. Det er en stor glæde at hjælpe mennesker med iskiassmerter, især da de fleste allerede kan mærke forbedring efter et par behandlinger.