Astma / luftvejslidelser

Astma / luftvejslidelser

Er en hyppig sygdom, idet 5% af Danmarks befolkning døjer med problemet. Det er almindeligvis børn og unge, der rammes, men alle kan få astma.

Under et astmaanfald svulmer slimhinderne i lungerne op, og luftvejene trækker sig sammen ( der udløses en inflamationsproces i bronkieslimhinden). Dette gør, at vejrtrækning bliver besværet, (man får udåndingsbesvær), der opstår en karakteristisk pibende vejrtrækning, og man får ofte svær hoste.

Årsagen er en overfølsomhedsreaktion i luftvejene. Hyppige årsager er pollen fra træer eller græs, fødevarer, dyrehår og husstøvmider. Hvis man har astma, kan man få astmaanfald i forbindelse med en infektion i luftvejene.

Ved rygerlunger reagerer lungerne ofte astmatisk, uden at der er tale om overfølsomhed, men dette skyldes en direkte skadelig påvirkning af lungerne.

Der er rigtig gode erfaringer med zoneterapibehandling til astmatikere – både børn og voksne. Zoneterapi kan ikke helbrede astma, men de fleste kan opnå en mindskning af generne, lavere medicinforbrug og et generelt forbedret velvære. Et godt supplement til lægelig behandling, som sagtens kan kombineres med de antihistaminpræparater, man bruger.

astma