Blærebetændelse

Blærebetændelse

Er den hyppigste form for infektion i urinvejene. Den opstår næsten altid, fordi bakterier vandrer fra huden op gennem urinrøret til blæren, hvor de kan formere sig og skabe infektion. Det drejer sig som regel om bakterier fra endetarmen, som sætter sig på huden i området (såkaldte coli-bakterier).

 

Det er hyppigst hos kvinder, hvilket skyldes, at urinrøret og dermed afstanden fra hud til blæren er relativ kort. Mænd får næsten aldrig blærebetændelse.

Bakterierne formere sig bedst i stillestående urin. Ufuldstændig eller ikke særlig hyppig tømning af blæren kan derfor øge risikoen. Gravide kan være særlig udsatte.

 

Symptomer ved blærebetændelse

 

Hyppige, små vandladninger, som ofte er smertefulde, er de vigtigste symptomer. Urin kan være mørk og grumset og evt. Indeholde blod. Der kan være feber, optil 38,5 grader, men temperaturen kan også være normal, især ved tilbagevendende blærebetændelser.

 

Der kan være smerter i nederste del af maven, og vandladningstrangen kan være så kraftig, at det kan være svært at nå på toilettet.

 

Symptomerne kan ligne nervøs blærebetændelse eller kronisk urinrørsbetændelse.

 

Oplever man symptomer på blærebetændelse, er det en god ide af drikke rigeligt med vand og lade vandet ofte, for at skylle urinvejene igennem. Herved fjernes bakterierne hurtigere og en god ide, er at søge læge.

 

Her går zoneterapien ind og øger blodgennemstrømningen i kroppens organer (med specielt fokus på nyrerne) der renses ud, og nyt liv strømmer til. Gentagende infektioner har en tildens til at indkapsle problemet, og man har svært ved at komme videre.

Gode råd, samt vejledning i vitaminer/ mineraler, og olier gives.

 

Blærebetændelse hos mænd

 

Hos mænd er det ofte relateret til andre lidelser i urinvejene. Bakterierne formere sig bedst i stillestående urin, og ufuldstændig tømning af blæren kan derfor øge risikoen for blærebetændelse. Dette forårsages typisk af afløbshindringer i form af urinrørsforsnævringer, f.eks på grund af arvæv eller forstørret prostata eller sjælden en tumor i blæren.

Symptomerne er ens for mænd og kvinder.