Mellemørebetændelse

Mellemørebetændelse

 

Den akutte mellemørebetændelse skyldes dårlig tubafunktion

(øretrompeten), samtidig med betændelse af virus eller bakterier i mellemøret. Det giver voldsom smerte, høj feber og påvirker almentilstanden. Det kan medføre, at trommehinden sprænges, og pus flyder gennem hullet ud i øregangen, hvor det så kan ses i åbningen. Sker det, kommer der straks ro i øret, smerten forsvinder og feberen falder. Væske i mellemøret ses i efterforløbet af enhver mellemørebetændelse, men kan også komme snigende, umærkelig med svage symptomer og skyldes dårlig tubafunktion.

 

Det stigende antal børn med mellemøreproblemer, er en stadig større udfordring for samfundet og den enkelte familie. Rigtig mange børn får i dag fjernet polypper og indlagt dræn i trommehinden. Det kræver fuld bedøvelse, hvilket mange forældre ikke er trygge ved. Her kommer zoneterapien ind i billedet, som et alternativ.

 

Årsagen skyldes oftest allergiske reaktioner, og mælk viser sig som en kæmpe synder. Ved at fjerne mælken fra barnets kost, forsvinder 50% af de symptomer, der kendetegner ”ørebørn”. Det ligger formodentlig i forarbejdningen af mælken. Homogeniseringen splitter fedtmolekylet, så det uhindret kan passere cellemem-branen, der så optager unødigt mange mættede fedtsyrer. Et andet problem kan være, at mælkeproteinet ligger og blokerer for optagelsen af andre næringsstoffer i tynd-tarmen. Komælk er i det hele taget ikke nogen særlig god næringskilde. Protein-indholdet er for højt. Det skal jo opfostre en ko på et år, og ikke et menneske, hvor det tager 18 år, før det er fuldt udviklet.

 

Indenfor kinesisk medicin er det alment kendt, at ved brug udvortes af komælk ( og andre mælkeprodukter) har det en kølende og beroligende effekt.

 

Da barnets fordøjelsessystem typisk vil være belastet af allergener, vil en zoneterapibehandling altid inddrage fordøjelsessystemet og naturligt zoner for mel-lemøret og bihuler. Der ses typisk en bedring indenfor 5 behandlinger, og en enkelt behandling varer ca.30 min.