Kropsterapi

Ønsker du fornyet indre styrke, lethed, smerte lindring, og bevægelighed i kroppen, så kan kropsterapi meget vel være lige noget for dig ❤️

Kropsterapi er en samlet betegnelse på en professionel, terapeutisk og holistisk måde at arbejde med kroppen og psyken. Kropsterapi tager hånd om hele mennesket, for krop og psyke hænger sammen og påvirker hinanden gensidigt. 

Totum kropsterapi er en kombination af pulserende og dybdegående massage, trykteknikker (akupressur), ledfrigørelse samt aktivering af meridianbaner og lymfesystemet.

Undervejs i behandlingen hjælpes kroppen til at give slip på spændinger gennem dybe vejrtrækninger. 

Det er en behandlingsform, der skaber rum for det enkelte menneske, og det at kombinere massagen med det terapeutiske gør også at du kan mærke de følelser, der allerede er der. Generelt kan man sige, at du via kropsterapi kan få forløst årsagen til dine smerter i kroppen på en kærlig og ordentlig måde.

Balance mellem krop og sind er sindsyg vigtig og altafgørende for din livskvalitet, dit velvære, din sundhed, og ikke mindst din evne til at være tilstede og nærværende i dit eget liv ❤️ 

Alt hvad vi oplever, både positivt og negativt, lageres i vores kroppe på forskellig vis. Oplevelser, erfaringer, følelser, uforløste konflikter, stress, anspændthed, og traume, kan sætte sig som ubalance eller fysiske blokeringer i kroppen eller i vores organer og muskler, og på sigt vil dette ofte føre til skavanker eller smerte, hvis der ikke bliver taget hånd om problemerne. 

Feks. rygsmerter kan have årsag i en skilsmisse, hvor du stod uden støtte og stabilitet. Følelsen af at skulle hanke op i os selv kan nemlig sætte sig i ryggen.

Skulderproblemer kan handle om:

  • Ansvar – bærer du mange byrder ?
  • Føler du dig ansvarlig for andre ?
  • Løfter du mere end du kan bære?

Disse negative påvirkninger er der mulighed for at opløse med de kroppsykoterapeutiske metoder så kroppen bliver forløst og nervesystemet finder ro ❤️ 

DIN KROP VED ALTID BEDST ! 

“Har du først mødt dig selv ægte via kropsterapien, vil du ikke tilbage til sådan som du havde det før”

Så fint kan en kropsterapi behandling beskrives. En klient fortalte lettet og overrasket efter kropsterapi behandlingen, at hun de sidste år havde glemt at trække vejret ordentligt, og nu kunne hun mærke sig selv.

“Hanne! Kan ikke huske hvornår jeg sidst har trukket vejret helt ned i maven – ja måske jeg slet ikke har gjort det nogensinde…”

👉 Hun havde fået kontakt til sin krop, som nu føltes levende igen. Hun havde holdt igen på sine følelser, sine behov, ja sit liv… Hun havde lukket af for den hun virkelig var.

Det kender du måske også, det at skubbe tingene fra sig, hvis vi har for meget om ørerne eller fordi vi måske er bange at se problemet i øjnene. 

Mange gange har kroppen løsningen. Og sandheden er, at du ikke behøver gøre noget for at få løsnet op for de blokeringer, dine følelser eller handlinger har lavet i din krop – det gør kropsterapeuten ❤️

Når vi skal rykke os som mennesker, hvad end det er, så kræver det extra ro og fokus, og her kan Totum kropsterapi undestøtte din process personligt og kropsligt. 

 

Jeg tager udgangspunkt i det, der fylder i dit liv. Og der hvor du er med dig selv lige nu ❤️

Forestil dig at du befinder dig i et rum, hvor tiden står helt stille. Og der er god tid til alt det, der skal ske. Tid til at du får sagt det, der skal siges. Grædt. Grinet. Og råbt. Eller blot mærket  efter, med en person ved din side. Gennem behandlingen viser jeg dig vejen tilbage til det unikke menneske, som du jo er❤️ 

Hvem får kropsterapi ?

Kropsterapi er for dig der har lidt for meget fart på i hverdagen og som trænger til at komme ned i gear og ned i kroppen. Kropsterapi er også for dig der har brug for at skifte retning i livet, du har brug for at træffe nogle vigtige beslutninger, har brug for at sige til eller fra. At være tydelig i dit udtryk kan være rigtig svært især hvis det er helt uvant for dig.

Med kropsterapi får du mærket din egen kerne, 

hvad der er vigtigt for dig og får en mere fri krop der kan trække vejret og bevæge sig uden alt for mange stramme og spændte steder på din krop. 

Hvad kan kropsterapi bruges til ? 

Kropsterapi kan være en god og virkningsfuld støtte i din egen udviklingsproces:

Når du står overfor nogle store og måske svære beslutninger
Når du har svært ved at sætte grænser eller være tydelig
Når du har svært ved at mærke dig selv og dine behov
Når du føler dig udbrændt og energiforladt
Når du har eksamensangst
Når du er stresset i dit liv pga. Job, privatliv eller andre store temaer
Når du har brug for at træffe nogle større valg
Når du er for meget oppe i hovedet og kan ikke mærke din krop
Når du har brug for at blive set og lyttet til
Når du har for meget tankemylder og tankerne kører i ring
Når du savner kontakt til din krop 
❤️ 

Reaktioner efter kropsterapi

  • Snurren i kroppen: Når gamle spændinger slipper, opstår der en øget 
  • gennemstrømning af blodet. Hermed øges optagelse af ilt og næring i cellerne. Denne proces kan opleves som en snurren i kroppen.
  • Rystelser: Når kroppen retter op på sig selv/regulerer sig selv, kan der forekomme rystelser
  • Svimmelhed: Når man arbejder dybt med åndedrættet, frigives der flere affaldsstoffer end normalt, og når disse går i blodbanen, kan du opleve kortvarig svimmelhed.
  • Kilden: Overfladiske muskelspændinger kan føles som kilden.
  • Sved: Den øgede blodgennemstrømning kan aktivere dit stofskifte og fremkalde sved.